Pedicure

3

Pedicure

Voor de een is een bezoek aan de pedicure een vorm van jezelf verwennen en bij andere harde noodzaak.

Wij geven uw voeten de aandacht die ze nodig hebben en die ze verdienen. In de praktijk wordt gewerkt met een nattechniek pedicuremotor zodat de behandeling pijnloos uitgevoerd kan worden.

Met gellak en speciale nageltechnieken kunnen we de nagels weer toonbaar maken en mooi maken! Ook bij aangetaste en schimmelnagels.

Zie prijslijst voor actuele prijzen.

Pedicure behandeling inclusief French pedicure of gellak deze lak wordt onder de lamp uitgehard en blijft gegarandeerd 3 tot 8 weken zitten.

Vaste klantenkorting pedicure en gellak: zie prijslijst (alleen voor klanten met vervolgafspraak tussen de 6 en 8 weken)

Wat is een likdoorn:

Een likdoorn, vroeger ook verharde naar binnen gegroeide eeltkern in de vorm van een puntzakje, met de punt in de huid gericht.
Meestal ontstaat de likdoorn in een eeltplek als gevolg van langdurige plaatselijke wrijving en druk. De kleur is glasachtig geel.
De eeltkern kan druk uitoefenen op zenuwuiteinden en daardoor erg veel pijn veroorzaken.
Op den duur kunnen weefsels zelfs in een ontstekingsachtige toestand raken door de constante druk die de likdoorn uitoefent.
Likdoorns ontstaan door verkeerde schoenen, door een verkeerde stand van de voet of de tenen, of een combinatie van beide.
Ze komen voor onder de bal van de voet, op een hamerteen, op de knok bij een hallux valgus, onder de nagel, tussen de tenen of in de nagelwal.

Behandeling:

De voetverzorger kan de likdoorn vakkundig verwijderen.
Als dit met regelmaat gebeurt door middel van snijden, frezen en drukvrij leggen kan de likdoorn op den duur kleiner worden en zelfs verdwijnen, mits natuurlijk de oorzaak ook wordt opgeheven. Bij een likdoorn onder de nagel moet een stukje van de nagelplaat worden weggefreesd om bij de likdoorn te kunnen komen. Na het verwijderen van de likdoorn zijn er verschillende methoden om de nagel weer te herstellen.

Het doel hier van is dat de functie van de nagel kan blijven bestaan en dat wordt voorkomendat er huid naar boven komt via de ontstane opening. Een van deze methoden is de nagelprothesetechniek.

Naast de gewone likdoorn komen er nog een aantal speciale soorten voor: weke likdoorn, vasculaire likdoorn, neurovasculaire likdoorn, zaadlikdoorn. Hieronder wat uitleg over de verschillende soorten.

Gewone likdoorn (clavus)
Op tenen en bal van voet. Pijnlijke verhoorning van de opperhuid door druk en/of wrijving.

Weke likdoorn (clavus interdigitalis) Zit tussen de tenen, meestal de vierde en de vijfde teen en is zeer pijnlijk omdat er constant druk op staat. 1)Weke likdoorn (clavus interdigitalis) voornamelijk tussen de tenen. Op de zachte en relatief weke huid tussen de tenen kan zich bij druk een weke likdoorn ontwikkelen. Deze likdoorn is wit van kleur en zoals de naam al zegt: week.

De weke likdoorn kan erg pijnlijk zijn en wordt meestal veroorzaakt door de druk die de tenen onderling op elkaar uitoefenen. Neurovasculaire likdoorn: hetzelfde als de vasculaire likdoorn, alleen zijn er ook zenuwuiteinden bij. Deze likdoorn is hypergevoelig en komt meestal voor bij mensen met een gevoelige huid op de teentoppen zeer pijnlijk. Bij dit type zijn behalve haarvaatjes ook gevoelszenuwen doorgegroeid in de eeltpit.

Een neurovasculaire likdoorn is de pijnlijkste van alle likdoorntypes. Behandeling: Door de voetverzorger. De neurovasculaire likdoorn kan niet op de standaardwijze worden behandeld door middel van snijden of frezen. De plek kan meestal heel goed drukvrij gelegd worden.

Zaadlikdoorn: ontstaat zomaar zonder druk en/of wrijving en lijkt op een klein graankorreltje. Zaadlikdoorns kom pijnlijk.en meestal in grote aantallen verspreid over de gehele voetzool en hiel voor. Deze zijn niet zeer pijnlijk. Bij dit type zijn behalve haarvaatjes ook gevoelszenuwen doorgegroeid in de eeltpit.

Mycored voor schimmelnagels/ voetschimmels.

Mycored is een product speciaal ontwikkeld voor de verzorging en behandeling van huid

en nagelaandoeningen. Mycored verzorgt schimmelaandoeningen aan huid en nagels.

4